perjantai 23. tammikuuta 2015

Hutspot

Eräänä päivänä kävin kaupassamme ja siellä oli naudan kylkeä. Ostin sitä reilun kilon ja kävellessäni kotiin muistin, että lastemme ollessa pieniä oli tyttäremme tehnyt jotakin liharuokaa, jossa oli juureksia. Kaivelin hetken keittokirjahyllyä ja löysin ohjeen, joka oli Unicefin kirjasta Pikku kokit. Ruoka oli alunperin hollantilainen.

Laitoin isoon kattilaan kiehumaan vettä ja lisäsin lihaliemikuution (tai semmoisen fond du chefin). Kun vesi kiehui, lisäsin lihankappaleet sinne ja keitin pari tuntia. Sillä aikaa kuorin ja pienensin muutaman perunan, porkkanan ja pari sipulia sekä palan lanttua, selleriä sekä muutaman varsisellerin varren. Poistin luut keitoksesta ja lisäin tilalle paloitellut juurekset, maustoin pippurilla ja toisella fond du chef kuutiolla. Keitin vielä puolisen tuntia.

Jätin jäähtymään. Kun keitos oli jäähtynyt, otin lihan ja juurekset kattilasta, siivilöin liemen, muhensin juurekset sauvasekoittimilla ja viipaloin lihan.

Lihaviipaleet asettelin lautasille, lusikoin viereen juurenmuhennosta ja kaadoin päälle lientä.

Aineksia oli niin paljon, että siirsin ylimääräiset keittokattilaan ja sekoittelin niistä lihakeiton viikonlopuksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti