lauantai 4. tammikuuta 2014

Kesäkurpitsakeitto

Valion koekeittiön ohjetta piti kokeilla, kun pakastimessa on työkaverilta saatua kesäkurpitsaa.

Tarvitset
sipuli hienonnettuna
1  rkl juoksevaa margariinia
500  g kesäkurpitsaa
100  g kurpitsasalaattia
5  dl vettä
kasvisliemikuutio
1  prk  (200 g) crème fraîchea
1/4  tl mustapippuria
1/2  dl hienonnettua persiljaa
1. Kuullota sipuli kattilassa margariinissa lähes kypsäksi. Lisää joukkoon kuorittu, paloiteltu kesäkurpitsa sekä valutettu kurpitsasalaatti. Anna kypsyä hetki, älä ruskista. Lisää joukkoon vesi ja liemikuutio anna kiehua kypsäksi.
2. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää crème fraîche ja mustapippuri.
3. Viimeistele hienonnetulla persiljalla. Tarjoa paahdetun leivän kanssa.

Kurpitsasalaatin kanssa pitää olla varovainen, laitoin sitä ehkä hieman liikaa. Maku oli kuitenkin melko ok, smetanalla tai kermalla voisi ehkä vielä vähän pehmentää. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti