torstai 7. marraskuuta 2024

Vegestroganoff

perunoita neljälle

250 g Härkis-härkäpapusuikaleita (esim. valkosipuli&yrtit)
50 g kasvimargariinia
1 sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl vettä
70 g tomaattipyrettä
1 rkl soijakastiketta
1 kasvisliemikuutio
1 tl rouhittua mustapippuria
1 dl kasvipohjaista fraichea tai kaurakermaa
1 rkl sinappia
2 suolakurkkua
suolaa tarvittaessa
halutessasi parsakaalia (tuoretta tai pakastettua)
  1. Laita perunat kiehumaan ja valmista vegestroganoff niiden kypsymisen aikana.
  2. Sulata paistinpannulla noin 2 rkl margariinia ja paista härkäpapusuikaleisiin rapea pinta. Ota suikaleet sivuun. Hienonna sipuli. Lisää paistinpannulle pieni nokare margariinia ja ruskista sipuli.
  3. Lisää härkäpapusuikaleet sekä loppu margariini sipulien joukkoon. Kun margariini on sulanut, ripottele päälle vehnäjauhot ja sekoita hyvin. Lisää vesi joukkoon hiljalleen koko ajan sekoittaen. Lisää joukkoon myös tomaattipyre, soijakastike, kasvisliemikuutio ja mustapippuri.
  4. Anna kastikkeen kuplia ja laske levyn lämpötilaa. Anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä ainakin 15 minuuttia. Jos haudutat kastiketta 30 minuuttia, maku vain paranee. Lisää hiukan vettä tarvittaessa.
  5. Kuutioi suolakurkut. Lisää lopuksi kastikkeen joukkoon suolakurkut, kaurafraiche tai kaurakerma sekä sinappi. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja höyrytetyn parsakaalin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti