torstai 7. marraskuuta 2024

Perunasoselaatikko vegaaninen

 Perunasose

  • 1 kg perunoita
  • 2 dl kaurakermaa
  • 2 rkl kasvimargariinia
  • 0,75 tl suolaa
  • 0,5 dl tuoreita yrttejä silputtuna (esim. lehtipersilja, ruohosipuli ja rosmariini)
Vegejauhispaistos
  • 1 pkt (250–350 g) vegejauhista
  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl savupaprikajauhetta
  • 2 tl Välimeren yrttiseosta
  • suolaa
  • mustapippuria (myllystä)
Lisäksi
  • 1 rkl kasvimargariinia nokareina vuoan pinnalle
  1. Kuori ja paloittele perunat ja keitä ne pehmeiksi. Ota keitinvesi talteen. Soseuta perunat kaurakerman ja margariinin kanssa. Lisää keitinvettä tarvittaessa, kunnes soseen koostumus on sopiva. Mausta suolalla ja silputuilla yrteillä.
  2. Valmista vegejauhispaistos sillä välin, kun perunat kiehuvat. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää sipulit sekä balsamiviinietikka. Kuullota, kunnes sipulit alkavat pehmetä. Lisää pannulle vegejauhis sekä mausteet ja jatka paistamista, kunnes jauhiksessa on kaunis punaruskea väri (noin 5–8 minuuttia). Riko jauhista paistinlastalla paistamisen aikana pieniksi muruiksi. 
  3. Levitä puolet perunasoseesta uunivuokaan. Lisää päälle vegejauhispaistos ja sen päälle loput perunamuusista. Ripottele pinnalle margariininokareita ja paista 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia tai kunnes perunasoseen pinta on saanut vähän väriä. 
Tarjoile esimerkiksi paahdetun parsakaalin, kotoisan porkkanaraasteen tai säilykepunajuurien kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti