torstai 7. marraskuuta 2024

Vegenakkikeitto

 
2 rkl rypsiöljyä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
8 kiinteää perunaa
1 l vettä
1 kasvisliemikuutio
70 g tomaattipyrettä
200 g keittojuureksia (pakaste)
100 g pakasteherneitä (tai edamameja eli pakastesoijapapuja)
0,25 tl jauhettua maustepippuria tai 10 kokonaista maustepippuria
1 tl paprikajauhetta
n. 250 g vegenakkeja tai -makkaroita
1 tl rouhittua mustapippuria
suolaa tarvittessa
  1. Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuori perunat ja pilko ne suupaloiksi. 
  2. Lorauta kattilan pohjalle öljyä. Kuullota sipulit. Lisää joukkoon perunat ja kaada päälle vesi. Lisää joukkoon kasvisliemikuutio, tomaattipyre ja mausteet. Anna porista keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää joukkoon keittojuurekset ja herneet.
  3. Pilko nakit ja paista niihin herkullinen pinta paistinpannulla tilkassa öljyä. Lisää nakit keittoon ja anna porista vielä 5 minuuttia.
  4. Rouhi joukkoon mustapippuria. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti