Alkuperäinen ohje oli K-ruoka -lehdessä. Muutin sitä jonkin verran johtuen kotona olevista aineksista. Hyvää tuli näinkin.
Tarvitset:
- 1 kg valkokaalia
- 1 sipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- pari varsisellerinvartta
- öljyä
- 2½ dl vettä
- kasvisliemikuutio
- 1 pkt nyhtökauraa (nude)
- 1 dl maustekurkkuja
- pari ruokalusikallista tomaattipyrettä
- paprikajauhetta
- yrttejä (timjami, oregano, basilika, jne.)
- hiukan siirappia
- ½ prk chilikaurakermaa
- Hienonna kaali ja nyhtökaura ja varsiselleri. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä hetki ja lisää nyhtökaura. Pyörittele hetki ja lisää kaali ja vesi sekä kasvisliemikuutio.
- Keittele, kunnes vihannekset ovat kypsiä. lLisää hienonnetut maustekurkut.
- Mausta, lisää kaurakerma ja laita uunivuokaan.
- Hauduta uunissa 180 asteessa vajaa tunti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti