keskiviikko 8. helmikuuta 2023

Gruusialainen kaalipata

Alkuperäinen ohje oli K-ruoka -lehdessä. Muutin sitä jonkin verran johtuen kotona olevista aineksista. Hyvää tuli näinkin.

Tarvitset:
  • 1 kg valkokaalia
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • pari varsisellerinvartta
  • öljyä
  • 2½ dl vettä
  • kasvisliemikuutio
  • 1 pkt nyhtökauraa (nude) 
  • 1 dl maustekurkkuja
  • pari ruokalusikallista tomaattipyrettä
  • paprikajauhetta
  • yrttejä (timjami, oregano, basilika, jne.)
  • hiukan siirappia
  • ½ prk chilikaurakermaa
  1. Hienonna kaali ja nyhtökaura ja varsiselleri. Silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipulia ja valkosipulia öljyssä hetki ja lisää nyhtökaura. Pyörittele hetki ja lisää kaali ja vesi sekä kasvisliemikuutio. 
  2. Keittele, kunnes vihannekset ovat kypsiä. lLisää hienonnetut maustekurkut.
  3. Mausta, lisää kaurakerma ja laita uunivuokaan.
  4. Hauduta uunissa 180 asteessa vajaa tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti