maanantai 9. tammikuuta 2023

Appelsiininen kvinoasalaatti

1,5 dl kvinoaa
3 dl vettä 
2 appelsiinia
2 rkl hienonnettua tuoretta minttua
1,5 rkl oliiviöljyä
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
80 g babypinaattia
200 g Mö kreikkalainen vuusto tai muu sopiva vegaaninen juusto
  1. Mittaa 1,5 dl kvinoaa tiheään siivilään ja huuhtele huolellisesti kuumalla vedellä. Kaada kvinoa puhtaaseen kiehuvaan veteen. Keitä kannen alla miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Valuta kvinoa.
  2. Fileoi 2 appelsiinia kalvottomiksi ja paloittele hedelmäliha. Sekoita kulhossa kvinoa ja appelsiinit. Sekoita joukkoon 2 rkl hienonnettua minttua, 1,5 rkl oliiviöljyä ja purista mukaan puolikkaan sitruunan mehu. Mausta ripauksella suolaa ja rouhittua mustapippuria.
  3. Kääntele varovasti mukaan 80 g pinaatinlehtiä ja levitä salaatti tarjoiluvadille. Murenna joukkoon 200 vegaanista juustoa.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti