keskiviikko 19. tammikuuta 2022

Bouillabaisse tuorepasta

Tammikuisessa Hesarissa oli pastaohjeita, joista poimin yhden. Jättikatkaravun pyrstöjä, kirjolohta, fenkoli ja tuorepastaa löytyi kaupasta, muut aineet olivatkin kotona valmiiksi. Ohjetta jouduin muokkaamaan paljon, sillä sen mukaan kaikki olisi laitettu kylmänä uuniin ja sitten kypsytetty. Ohjetta noudattamalla olisi tullut kahdeksan annosta, mutta annoskoot ovat aivan liian isoja meille kahdelle eli pienensin joitakin määriä ja sain kuusi annosta.

200 g raakoja jättikatkaravun pyrstyjä (löytyi pakasteena)
300 kirjolohifileetä
1 fenkoli
250 g pikkutomaatteja
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 varsisellerinvarsi
2 rkl rypsiöljyä
1 kasvisliemikuutio
5 dl vettä
1 dl valkoviiniä
2 rkl tomaattipyreetä
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 ps sahramia
250 g tuoranauhapastaa
1 rkl oliiviöljyä
  1. Sulata jättikatkaravut. Leikkaa kirjolohifile nahattomiksi paloiksi.
  2. Hienonna fenkoli, varsiselleri, sipuli ja valkosipulinkynsi. Halkaise pikkutomaatit.
  3. Kuullota sipuleita pannulla öljyssä muutama minuutti, lisää varsiselleri ja fenkoli ja jatka hauduttamista, kunnes ovat pehmeitä. Siirra uunivuokaan.
  4. Lisää pannulle vesi, valkoviini, tomaattipyree, sokeri, suola, sahrami ja kasvisliemikuutio. Kuumenna kiehuvaksi ja kaada uunivuokaan.
  5. Lisää tuorepasta, jättikatkaravut ja kirjolohipalat ja upota ne nesteeseen. Lisää kiehuvaa nestettä siten, että ainekset peittyvät.
  6. Valuta päälle oliiviöljyä ja kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia, kunnes kaikki on kypsää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti