lauantai 18. joulukuuta 2021

Vegaaninen piparijuustokakku

Pohja:
300 g vegaanisia piparkakkuja
100 g vegaanista maargariinia

Täyte:
450 g vegaanista tuorejuustoa
1 prk kondensoitua kookosmaitoa
appelsiinin mehu
sitruunan kuori (raastettu)
3 rkl maissitärkkelystä
  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Murskaa piparkakut tehosekoittimessa tai muovipussissa kaulimen avulla. Säästä muutama pipari koristeluun. Lisää sulatettu margariini ja sekoita massaksi.
  3. Pingota irtopohjavuoan (halk. 20 cm) pohjalle leivinpaperi. Taputtele piparimassa vuoan pohjalle ja reunoille.
  4. Notkista vegaaninen tuorejuusto vispilällä ja lisää kondensoitu kookosmaito. Purista appelsiinimehu. Sekoita siihen maissitärkkelys ja hienoimmalla terällä raastettu sitruunan kuori. Lisää seos tuorejuustomassaan ja kaada vuokaan.
  5. Paista kakkua uunin alaosassa tunti. Laita uuni pois päältä ja anna kakun seistä toinen tunti jälkilämmössä. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi.
  6. Peitä kakku kelmulla. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa rauhassa yön yli.
  7. Tarjoile vegaaninen piparijuustokakku vaniljakastikkeen ja piparimurun kanssa.

Alkuperäinen ohje Meillä Kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti