Tein itsenäisyyspäivän lounaalle intialaistyyppistä ruokaa. Sen lisukkeena tarjosin naan-leipiä.
2 dl lämmintä vettä (noin 42 astetta)
7 g kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
4 rkl Oatly havregurt Turkkilainen -kauravalmistetta
1 rkl agavesiirappia
1tl suolaa
vehnäjauhoja leipomiseen
1 dl vegaanista levitettä sulatettuna tai kasviöljyä
7 g kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
4 rkl Oatly havregurt Turkkilainen -kauravalmistetta
1 rkl agavesiirappia
1tl suolaa
vehnäjauhoja leipomiseen
1 dl vegaanista levitettä sulatettuna tai kasviöljyä
- Laita lämmin vesi kulhoon ja ripottele pinnalle kuivahiiva. Älä sekoita. Anna hiivan herätä 10 minuuttia.
- Sekoita joukkoon jauhot, havregurt Turkkilainen, siirappi sekä suola ja vaivaa taikinaa vähintään viisi minuuttia. Laita taikina liinalla peitettynä kohoamaan kaksinkertaiseksi 1-1,5 tunniksi.
- Kaada taikina jauhotetulle pöydälle jaa kahdeksaan osaan ja pyörittele jauhotetuin käsin palloiksi. Anna niiden kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
- Laita pizzakivi uuniin ja lämmitä uuni 250 asteeseen ja laita päälle myös grillivastus.
- Kauli taikinapallot noin 0,5 cm paksuisiksi jauhotetulla pöydällä.
- Voitele kolme naan-leipää kerrallaan sulatetulla vegaanisella levitteellä tai kasviöljyllä
- Laita leivät suoraan kuumalle pizzakivelle ja paista noin viisi minuuttia. Ota uunista, voitele vielä kerran ja peitä liinalla, jotta naan-leivät pysyvät pehmeinä. Tarjoile heti ruoan lisukkeena.
Alkuperäinen ohje Kulinaari.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti