Itsenäisyyspäivän lounaalle tein vegaanisen mustaherukkakakun.
200 g digestivekeksejä (vegaani)
50 g margariinia (vegaani)
täyte:
2 kpl á 150g kauralevitettä (esim. Oatly Påmackan)
1 prk á 400g jogurttihapatettua soijavalmistetta (esim. Alpro Greek Style vanilja)
1/2 dl tomusokeria
1/2 dl perunajauhoja
1/2 dl sitruunamehua
loraus nestemäistä vaniljaa
marjasose:
200 g mustaherukoita
1/2 dl sokeria
1/4 dl vettä
- Tee ensin marjasose. Ota noin ½ dl herukoita erikseen ja laita ne takaisin pakastimeen. Kumoa loput marjat kattilaan, lisää sokeri ja vesi. Kiehauta ja soseuta sauvasekoittimella. Anna jäähtyä.
- Säädä uuni 175 asteeseen. Hienonna keksit. Sulata margariini ja sekoita se keksimuruun. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Painele keksiseos tasaiseksi kerrokseksi vuokaan.
- Vatkaa levite ja soijavalmiste kulhossa sähkövatkaimella tasaiseksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne ja sitruunamehu täytteeseen.
- Levitä puolet marjasoseesta keksipohjalle. Levitä puolet täytteestä vuokaan. Toista kerrokset. Vedä tikulla pisaroiden läpi, niin että pintaan muodostuu kuvioita.
- Paista kakkua uunissa ensin 20 minuuttia. Vähennä lämpö 150 asteeseen ja jatka kypsennystä noin 25 minuuttia.
- Anna kakun jäähtyä kunnolla ennen kuin irrotat sen vuoasta. Tarjoa loput marjat kakun kanssa. Säilytä kakku jääkaapissa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti