Tämä ohje on Hesarista.
(8-10 annosta)
Sienitäyte:
400 g ruskeita herkkusieniä, muutkin sienet käyvät1–2 lehtisellerin vartta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
3 oksaa tuoretta rosmariinia
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä
Paistettu härkis- tai nyhtökauratäyte:
1 pkt maustamatonta härkistä tai nyhtökauraa4 mustakaalin lehteä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
½ tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
½ dl kaurakermaa
Lisäksi:
1 iso (600 g) lehtitaikinalevy2–3 rkl kaurakermaa voiteluun
tuoretta rosmariinia koristeluun
Karpalosurvos:
200 g pakastekarpaloita2 rkl sokeria
1 rkl tuoretta silputtua rosmariinia
- Ota lehtitaikinalevy sulamaan reilua tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 225-asteiseksi.
- Pilko herkkusienet ja hienonna selleri. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi.
- Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää pannulle sienet, selleri ja sipulit. Mausta balsamiviinietikalla. Irrota rosmariininoksista lehdet ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä.
- Siirrä sienipaistos tehosekoittimeen ja sekoita nopeasti karkeaksi tahnaksi.
- Kuumenna pannu uudelleen. Lisää öljy ja kaali. Kuullota hetki. Lisää sitten härkis/nyhtökaura ja mausteet. Paista härkikseen/nyhtökauraan hieman väriä ja lisää pannulle kaurakerma.
- Levitä iso lehtitaikinalevy leivinpaperille ja kauli siitä noin 60–70 cm:n pituinen levy. Levitä herkkusieniseos koko lehtitaikinalevylle. Levitä vielä paistettu härkis noin 5–7 cm:n leveydelle lehtitaikinalevyn keskelle.
- Kääri lehtitaikina rullalle ja kääräise rulla kranssiksi. Voitele kranssi kaurakermalla ja leikkaa siihen viiltoja.
- Paista rullaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
- Valmista karpalosurvos sillä välin, kun wellington on uunissa. Sulata jäiset karpalot ja survo ne esimerkiksi haarukalla. Mausta karpalosurvos sokerilla ja silputulla rosmariinilla.
- Koristele wellington tuoreella rosmariinilla ja tarjoa karpalosurvoksen kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti