Alkuperäinen ohje Perinneruokaaprkl -blogista.
(6 annosta)
100 g voita
3 dl vehnäjauhoja
1 dl tomusokeria
1 tl kardemummaa
1 kananmuna
Täyte:
2 persimonia
75 g voita
1 dl fariinisokeria
3 tähtianista
2 kanelitanko
- Leikkaa voi pieniksi paloiksi. Nypi voi, jauhot, sokeri ja kardemumma murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita tasaiseksi. Nosta taikina jääkaappiin odottamaan.
- Lisää uuninkestävään paistinpannuun voi ja mausteet. Anna mausteiden kiehua voissa kunnes voi alkaa muuttua hieman ruskeaksi. Lisää joukkoon fariinisokeri ja lohkoiksi leikatut persimonit. Anna seoksen kiehua, kunnes persimonit ovat hieman pehmenneet. Nosta paistinpannu pois levyltä.
- Kauli taikinasta paistinpannun kokoinen kansi. Pistele pintaan haarukalla muutama höyryaukko. Paista tarte tatin -torttua 200-asteisessa uunissa noin 25–30 minuuttia. Anna jäähtyä hieman ja kumoa sitten tarjoiluastiaan. Tarjoa esimerkiksi vaniljajäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti