torstai 14. tammikuuta 2021

Sieniwellington

Tämä ohje on Hesarista

(8-10 annosta)

Sienitäyte:

400 g ruskeita herkkusieniä, muutkin sienet käyvät
1–2 lehtisellerin vartta
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl balsamiviinietikkaa
3 oksaa tuoretta rosmariinia
½ tl suolaa
mustapippuria myllystä

Paistettu härkis- tai nyhtökauratäyte:

1 pkt maustamatonta härkistä tai nyhtökauraa
4 mustakaalin lehteä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl savupaprikajauhetta
1 tl valkosipulijauhetta
½ tl suolaa
1 tl kuivattua timjamia
½ dl kaurakermaa

Lisäksi:

1 iso (600 g) lehtitaikinalevy
2–3 rkl kaurakermaa voiteluun
tuoretta rosmariinia koristeluun

Karpalosurvos:

200 g pakastekarpaloita
2 rkl sokeria
1 rkl tuoretta silputtua rosmariinia
  1.  Ota lehtitaikinalevy sulamaan reilua tuntia ennen leipomista. Kuumenna uuni 225-asteiseksi. 
  2.  Pilko herkkusienet ja hienonna selleri. Silppua sipuli ja valkosipulinkynsi.
  3. Kuumenna öljy paistinpannulla ja lisää pannulle sienet, selleri ja sipulit. Mausta balsamiviinietikalla. Irrota rosmariininoksista lehdet ja lisää ne pannulle. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Paista, kunnes sienistä ei enää irtoa nestettä.
  4. Siirrä sienipaistos tehosekoittimeen ja sekoita nopeasti karkeaksi tahnaksi.
  5. Kuumenna pannu uudelleen. Lisää öljy ja kaali. Kuullota hetki. Lisää sitten härkis/nyhtökaura ja mausteet. Paista härkikseen/nyhtökauraan hieman väriä ja lisää pannulle kaurakerma.
  6. Levitä iso lehtitaikinalevy leivinpaperille ja kauli siitä noin 60–70 cm:n pituinen levy. Levitä herkkusieniseos koko lehtitaikinalevylle. Levitä vielä paistettu härkis noin 5–7 cm:n leveydelle lehtitaikinalevyn keskelle. 
  7. Kääri lehtitaikina rullalle ja kääräise rulla kranssiksi. Voitele kranssi kaurakermalla ja leikkaa siihen viiltoja.
  8. Paista rullaa uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
  9. Valmista karpalosurvos sillä välin, kun wellington on uunissa. Sulata jäiset karpalot ja survo ne esimerkiksi haarukalla. Mausta karpalosurvos sokerilla ja silputulla rosmariinilla.
  10. Koristele wellington tuoreella rosmariinilla ja tarjoa karpalosurvoksen kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti