torstai 24. joulukuuta 2015

Mokkaraakakakku

Glorian Ruoka- ja viinilehden ohje:

pohja:
2 dl saksanpähkinöitä
3 dl cashewpähkinöitä
1 dl pehmeitä taateleita
1-2 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
2-3 rkl vettä
ripaus suolaa
2 rkl kookosöljyä

täyte:
3/4 dl espressoa
5 dl cashewpähkinöitä
1 tl vaniljajauhetta
1 1/2 dl kookos- tai kauramaitoa
1/2 dl hunajaa (jätä pois, jos teet vegaaniversion)
1 dl kuivattuja viikunoita
1/2 dl kookosöljyä sulatettuna

kuorrutus:
1/2 dl espressoa
50 g kaakaovoita
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl hunajaa (jätä pois, jos teet vegaaniversion) 
pähkinöitä
kuivattuja tai tuoreita viikunoita
  1. Hienonna pohjan aineet öljyä lukuunottamatta tehosekoittimessa. Lisää öljy ja käytä konetta hetki Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (20 x 10 cm) kelmulla. Painele taikina tiivisti vuoan pohjalle. Nosta pohja pakastimeen täytteen teon ajaksi.
  2. Keitä ja jäähdytä kahvi. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa jauheeksi. Lisää muut täytteen aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Käytä konetta, kunnes täyte on kermamaista.
  3. Levitä täyte pohja päälle ja tasoita. Pakasta vähintään 3 tuntia.
  4. Nosta kakku huoneenlämpöön n. 15 minuuttia ennen tarjoamista. 
  5. Valmista kuorrutus. Keitä kahvi ja sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää kaakaojauhe, kahvi (ja hunaja). Anna seoksen jäähtyä 3-5 minuuttia ennen kuorruttamista. Jos kuorrute ehtii kovettua, sen voi pehmentää mikrossa.
  6.  Koristele pähkinöillä ja viikunoilla. Voit myös sulattaa koristeeksi tummaa suklaata, jonka voit maustaa kahvilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti