Glorian Ruoka- ja viinilehden ohje:
pohja:
2 dl saksanpähkinöitä
3 dl cashewpähkinöitä
1 dl pehmeitä taateleita
1-2 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
2-3 rkl vettä
ripaus suolaa
2 rkl kookosöljyä
täyte:
3/4 dl espressoa
5 dl cashewpähkinöitä
1 tl vaniljajauhetta
1 1/2 dl kookos- tai kauramaitoa
1/2 dl hunajaa (jätä pois, jos teet vegaaniversion)
1 dl kuivattuja viikunoita
1/2 dl kookosöljyä sulatettuna
kuorrutus:
1/2 dl espressoa
50 g kaakaovoita
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl hunajaa (jätä pois, jos teet vegaaniversion)
pähkinöitä
kuivattuja tai tuoreita viikunoita
pohja:
2 dl saksanpähkinöitä
3 dl cashewpähkinöitä
1 dl pehmeitä taateleita
1-2 rkl kaakaojauhetta
1 tl kanelia
2-3 rkl vettä
ripaus suolaa
2 rkl kookosöljyä
täyte:
3/4 dl espressoa
5 dl cashewpähkinöitä
1 tl vaniljajauhetta
1 1/2 dl kookos- tai kauramaitoa
1/2 dl hunajaa (jätä pois, jos teet vegaaniversion)
1 dl kuivattuja viikunoita
1/2 dl kookosöljyä sulatettuna
kuorrutus:
1/2 dl espressoa
50 g kaakaovoita
1 rkl kaakaojauhetta
1 rkl hunajaa (jätä pois, jos teet vegaaniversion)
pähkinöitä
kuivattuja tai tuoreita viikunoita
- Hienonna pohjan aineet öljyä lukuunottamatta tehosekoittimessa. Lisää öljy ja käytä konetta hetki Vuoraa suorakaiteen muotoinen vuoka (20 x 10 cm) kelmulla. Painele taikina tiivisti vuoan pohjalle. Nosta pohja pakastimeen täytteen teon ajaksi.
- Keitä ja jäähdytä kahvi. Hienonna pähkinät tehosekoittimessa jauheeksi. Lisää muut täytteen aineet ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Käytä konetta, kunnes täyte on kermamaista.
- Levitä täyte pohja päälle ja tasoita. Pakasta vähintään 3 tuntia.
- Nosta kakku huoneenlämpöön n. 15 minuuttia ennen tarjoamista.
- Valmista kuorrutus. Keitä kahvi ja sulata kaakaovoi vesihauteessa. Lisää kaakaojauhe, kahvi (ja hunaja). Anna seoksen jäähtyä 3-5 minuuttia ennen kuorruttamista. Jos kuorrute ehtii kovettua, sen voi pehmentää mikrossa.
- Koristele pähkinöillä ja viikunoilla. Voit myös sulattaa koristeeksi tummaa suklaata, jonka voit maustaa kahvilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti