lauantai 26. joulukuuta 2015

Lämmin kikherne-fetasalaatti

Helsingin Sanomien ohje:
  • 4 kevätsipulia
  • 1 pieni punasipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 miedohko chilipalko
  • 1 prk (400/265 g) keitettyjä kikherneitä
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 dl kalamata-oliiveja
  • (200 g fetajuustoa palana, ei kuutioina)
  • 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • ½ dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
  • 1 rkl sitruunamehua
  • sormisuolaa, mustapippuria
  • 4 dl maukasta, napakkaa salaattia, esimerkiksi rucolaa
  1. Hienonna kevätsipulit ja laita ne hetkeksi sivuun. Kuori ja viipaloi puna- ja valkosipulit. Kuutioi chili ja poista siemenet. Valuta ja huuhtele kikherneet.
  2. Kuumenna öljy pannussa. Paista puna- ja valkosipulia chilin kanssa keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää pannulle kikherneet ja oliivit. Anna niiden lämmetä. Ota kattila pois liedeltä.
  3. Lisää joukkoon (murusteltu feta,) yrtit ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita salaatti kulhoon tai tarjoilulautasille. Nosta päälle kikherneseosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti