Helsingin Sanomien ohje:
- 4 kevätsipulia
- 1 pieni punasipuli
- 3 valkosipulinkynttä
- 1 miedohko chilipalko
- 1 prk (400/265 g) keitettyjä kikherneitä
- 1 dl oliiviöljyä
- 2 dl kalamata-oliiveja
- (200 g fetajuustoa palana, ei kuutioina)
- 1 dl tuoretta korianteria hienonnettuna
- ½ dl tuoretta lehtipersiljaa hienonnettuna
- 1 rkl sitruunamehua
- sormisuolaa, mustapippuria
- 4 dl maukasta, napakkaa salaattia, esimerkiksi rucolaa
- Hienonna kevätsipulit ja laita ne hetkeksi sivuun. Kuori ja viipaloi puna- ja valkosipulit. Kuutioi chili ja poista siemenet. Valuta ja huuhtele kikherneet.
- Kuumenna öljy pannussa. Paista puna- ja valkosipulia chilin kanssa keskilämmöllä muutama minuutti. Lisää pannulle kikherneet ja oliivit. Anna niiden lämmetä. Ota kattila pois liedeltä.
- Lisää joukkoon (murusteltu feta,) yrtit ja sitruunamehu. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita salaatti kulhoon tai tarjoilulautasille. Nosta päälle kikherneseosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti