tiistai 24. kesäkuuta 2025

Voipapu-gnocchivuoka

  • 800 g tomaattimurskaa
  • 4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
  • 1 tl kuivattua oreganoa
  • 0,5 tl kuivattua timjamia
  • 0,5 tl tai maun mukaan rouhittua mustapippuria
  • 1–2 tl tai maun mukaan (meri)suolaa
  • 2 rkl sokeria
  • 0,5 tl chilihiutaleita
  • 2–4 valkosipulin kynttä
  • puolikas kesäkurpitsa
  • 1 tlk käyttövalmiita voipapuja eli isoja valkoisia papuja (valutettuna n. 230 g)
  • 500 g gnoccheja + oliivi- tai rypsiöljyä paistamiseen

Vegejuustokastike:

  • 150 g vegejuustoa
  • 2–2,5 dl kaurakermaa
  • 3 rkl ravintohiivahiutaleita
  1. Kaada tomaattimurska, öljy ja mausteet uunivuokaan. Raasta tai murskaa valkosipulit, viipaloi kesäkurpitsa ohuesti sekä valuta ja huuhtele voipavut. Lisää myös ne vuokaan.
  2. Paista gnocchit pannulla öljyssä kullanruskeiksi.
  3. Raasta tai murustele vegejuusto ja sekoita sen joukkoon kaurakerma ja ravintohiivahiutaleet.
  4. Sekoita gnocchit tomaattikastikkeen sekaan. Lusikoi viimeisenä päälle vegejuustokastike.
  5. Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia eli kunnes gnocchivuoka on saanut kauniin värin.

Ohje lainattu Vegaanihaasteesta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti