- 800 g tomaattimurskaa
- 4 rkl oliivi- tai rypsiöljyä
- 1 tl kuivattua oreganoa
- 0,5 tl kuivattua timjamia
- 0,5 tl tai maun mukaan rouhittua mustapippuria
- 1–2 tl tai maun mukaan (meri)suolaa
- 2 rkl sokeria
- 0,5 tl chilihiutaleita
- 2–4 valkosipulin kynttä
- puolikas kesäkurpitsa
- 1 tlk käyttövalmiita voipapuja eli isoja valkoisia papuja (valutettuna n. 230 g)
- 500 g gnoccheja + oliivi- tai rypsiöljyä paistamiseen
Vegejuustokastike:
- 150 g vegejuustoa
- 2–2,5 dl kaurakermaa
- 3 rkl ravintohiivahiutaleita
- Kaada tomaattimurska, öljy ja mausteet uunivuokaan. Raasta tai murskaa valkosipulit, viipaloi kesäkurpitsa ohuesti sekä valuta ja huuhtele voipavut. Lisää myös ne vuokaan.
- Paista gnocchit pannulla öljyssä kullanruskeiksi.
- Raasta tai murustele vegejuusto ja sekoita sen joukkoon kaurakerma ja ravintohiivahiutaleet.
- Sekoita gnocchit tomaattikastikkeen sekaan. Lusikoi viimeisenä päälle vegejuustokastike.
- Paista 200-asteisessa uunissa 30–40 minuuttia eli kunnes gnocchivuoka on saanut kauniin värin.
Ohje lainattu Vegaanihaasteesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti