tiistai 24. kesäkuuta 2025

Kasvis-makaronilaatikko

  • 1 ps (400 g) tummia makaroneja
  • 1 (100 g) sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
  • 1 rs (250 g) kypsää härkäpapuvalmistetta
  • 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
  • 1 tl basilikaa
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria
  • 4 dl kaurakermaa
  • 1 dl vettä
  • 1/2 tl suolaa
  • ripaus mustapippuria  
  1. Keitä makaroneja 8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (2 litraa vettä + 1 tl suolaa). Valuta makaronit lävikössä.
  2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää härkis, aurinkokuivatut tomaattisuikaleet sekä mausteet.
  3. Sekoita laakeassa uunivuoassa makaronit ja härkäpapuseos. Sekoita kaurakerman joukkoon vesi ja mauseet. Kaada seos vuokaan.
  4. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Koristele valmis makaronilaatikko tuoreella basilikalla. 
Ohje lainattu K-ruokapalvelusta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti