Kasvis-makaronilaatikko
- 1 ps (400 g) tummia makaroneja
- 1 (100 g) sipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 1 rs (250 g) kypsää härkäpapuvalmistetta
- 1/2 dl aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita
- 1 tl basilikaa
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- 4 dl kaurakermaa
- 1 dl vettä
- 1/2 tl suolaa
- ripaus mustapippuria
- Keitä makaroneja 8 minuuttia suolalla maustetussa vedessä (2 litraa vettä + 1 tl suolaa). Valuta makaronit lävikössä.
- Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuullota sipuleita öljyssä. Lisää härkis, aurinkokuivatut tomaattisuikaleet sekä mausteet.
- Sekoita laakeassa uunivuoassa makaronit ja härkäpapuseos. Sekoita kaurakerman joukkoon vesi ja mauseet. Kaada seos vuokaan.
- Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia. Koristele valmis makaronilaatikko tuoreella basilikalla.
Ohje lainattu K-ruokapalvelusta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti