- 4 dl (2 prk) vispikermaa
- 250 g (1 rs) mascarponejuustoa
- 340 g (1 prk) sitruunatahnaa eli lemon curdia
- 1/2 dl sokeria
Kostutus:
- 1 kpl sitruuna (n. 1 dl mehua)
- 1/2 dl vettä
- 3 rkl sokeria
Lisäksi:
- 200 g (1 pkt) savoiardikeksejä
- (minttua)
- Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone, puolet sitruunatahnasta (½ prk) ja sokeri vaahtoon.
- Purista sitruunan mehu. Sekoita mehu, vesi ja sokeri laakeassa astiassa.
- Kostuta puolet kekseistä kastamalla ne yksitellen sitruunaveteen. Lado ne vuoan (noin 20 x 20 cm) pohjalle. Levitä puolet vaahdosta keksien päälle. Lusikoi puolet jäljellä olevasta tahnasta (¼ prk) nokareiksi vaahdon pinnalle ja levitä raidoiksi esimerkiksi cocktailtikulla. Tee toinen kerros samoin.
- Peitä vuoka ja anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
- Koristele tiramisu halutessasi mintunlehdillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti