tiistai 24. kesäkuuta 2025

Sitruunatiramisu

  • 4 dl (2 prk) vispikermaa
  • 250 g (1 rs) mascarponejuustoa
  • 340 g (1 prk) sitruunatahnaa eli lemon curdia
  • 1/2 dl sokeria 

Kostutus:

  • 1 kpl sitruuna (n. 1 dl mehua)
  • 1/2 dl vettä
  • 3 rkl sokeria

Lisäksi: 

  • 200 g (1 pkt) savoiardikeksejä
  • (minttua)
  1. Vaahdota kerma. Sekoita mascarpone, puolet sitruunatahnasta (½ prk) ja sokeri vaahtoon. 
  2. Purista sitruunan mehu. Sekoita mehu, vesi ja sokeri laakeassa astiassa.
  3. Kostuta puolet kekseistä kastamalla ne yksitellen sitruunaveteen. Lado ne vuoan (noin 20 x 20 cm) pohjalle. Levitä puolet vaahdosta keksien päälle. Lusikoi puolet jäljellä olevasta tahnasta (¼ prk) nokareiksi vaahdon pinnalle ja levitä raidoiksi esimerkiksi cocktailtikulla. Tee toinen kerros samoin.
  4. Peitä vuoka ja anna tiramisun maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.
  5. Koristele tiramisu halutessasi mintunlehdillä.
Ohje lainattu Yhteishyvästä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti