Creme ninon ranskaksi.
- 600 g (3 ps) pakasteherneitä
- 2 kpl salottisipulia
- 1 kpl valkosipulinkynsi
- 1 kpl peruna (jauhoinen)
- 1 rkl rypsiöljyä
- 6 dl vettä
- 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton)
- 2 dl (1 prk) kuohukermaa
- 1 tl suolaa
- 1/4 tl valkopippuria
Lisäksi
- 140 g (1 pkt) pekonia
- 100 g pekaanipähkinöitä
- Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi peruna. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja perunakuutiot. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä noin 15 minuuttia.
- Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Ota valmista vaahtoa noin 1 desilitra sivuun koristelua varten.
- Rouhi pähkinät ja paahda niitä hetki kuivalla pannulla. Siirrä kulhoon odottamaan. Paista pekonit rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle. Murenna jäähtynyt pekoni pähkinämurun joukkoon.
- Lisää kattilaan herneet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele kermavaahto joukkoon. Koristele annokset lopulla kermavaahdolla ja pekoni-pähkinämurulla.
Ohje on lainattu Yhteishyvästä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti