tiistai 24. kesäkuuta 2025

Tuorehernekeitto

Creme ninon ranskaksi. 

  • 600 g (3 ps) pakasteherneitä
  • 2 kpl salottisipulia
  • 1 kpl valkosipulinkynsi
  • 1 kpl peruna (jauhoinen)
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 6 dl vettä
  • 1 kpl kasvisliemikuutio (gluteeniton)
  • 2 dl (1 prk) kuohukermaa
  • 1 tl suolaa
  • 1/4 tl valkopippuria

Lisäksi

  • 140 g (1 pkt) pekonia
  • 100 g pekaanipähkinöitä 
  1. Kuori ja hienonna sipulit sekä valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi peruna. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää sipulit ja perunakuutiot. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja liemikuutio. Keitä noin 15 minuuttia. 
  2. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi. Ota valmista vaahtoa noin 1 desilitra sivuun koristelua varten.
  3. Rouhi pähkinät ja paahda niitä hetki kuivalla pannulla. Siirrä kulhoon odottamaan. Paista pekonit rapeiksi pannulla ja nosta talouspaperin päälle. Murenna jäähtynyt pekoni pähkinämurun joukkoon.
  4.  Lisää kattilaan herneet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Kääntele kermavaahto joukkoon. Koristele annokset lopulla kermavaahdolla ja pekoni-pähkinämurulla.

Ohje on lainattu Yhteishyvästä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti