keskiviikko 1. tammikuuta 2020

Mantelijuustokäpy

125 g kuorittuja manteleita yön yli liotettuna
0,75 dl kauragurtia eli turkkilaista kaurajugurttia
1,5 rkl rypsiöljyä
sitruunamehua
1 tl suolaa
tuoretta ruohosipulia
mustapippuria myllystä

Koristeluun
noin 100 g kuorellisia manteleita (käytin kuorittuja)
tuoreita yrttejä (käytin timjamia)
  1. Laita mantelit likoamaan veden alle jääkaappiin yön ajaksi. Kaada vesi pois ja lisää mantelit tehosekoittimen kannuun.
  2. Lisää tehosekoittimeen vielä turkkilainen jugurtti, öljy, pienitty ruohosipuli ja suola. Anna koneen käydä ja sekoittele massaa samalla reunoilta keskelle.
  3. Mausta sitruunamehulla ja mustapippurilla. Tarkista suola.
  4. Muotoile massasta 2 käpyä ja painele pinnalle manteleita. Koristele yrteillä.


 

Alkuperäinen ohje Chocochili.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti