maanantai 6. tammikuuta 2020

Kreikkalainen uunipasta

Ostin paketin Beanit -härkäpapusuikaletta (valkosipuli & yrtit). Pakkauksen kääreen sisäpuolella oli ohje, jonka mukaan teimme kuudelle hengelle maittavan loppiaisaterian (pakkauksen mukaan ohjeen koko onkin kuudelle). Jonkin verran jäi seuraavaan kertaan emmekä noudattaneet ohjetta kirjaimellisesti.

350 g pennepastaa
2 rkl öljyä
1 rasia Beanit, valkosipuli & yrtit
2 punasipuli
1 iso valkosipulin kynsi
1 dl kivettömiä oliiveja
150 g pakastepinaattia

Kastike:
1 tlk säilöttyjä minitomaatteja (ohjeessa on 2 tlk tomaattimurskaa, mutta eipä olllut kotona tällä kertaa)
tomaattipyrettä
2 dl vettä
1 rkl ruokosokeria
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
½ tl mustaapippuria
200 g fetaa (jos teet vegaanisena, jätä feta pois)
  1. Hienonna punasipuli ja valkosipuli. Leikkaa Beanit suikaleet pienemmiksi suikaleiksi. Halkaise oliivit.
  2. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  4. Pastan kypsyessä kuullota pannulla punasipuli, valkosipuli ja lisää Beanit suikaleet. Lisää oliivit ja pinatti. Sekoittele ja anna pinaatin sulaa ja sekoittua joukkoon.
  5. Voitele vuoka. Laita vuokaan kypsä pasta ja Beanit sekoitus. Sekoita hyvin.
  6. Tyhjenna minitomaatit pannuun, lisää tomaattipyre ja vesi. Mausta oreganolla, ruokosokerilla, suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna ja anna minitomaattien soseutua esim. pienimällä niitä paistinlastalla.
  7. Kaada kastike vuokaan ja sekoita hyvin. Lisää vettä sen verran, että seos peittyy. (Voit myös käyttää enemmän tomaattimurskaa, jolloin tomaatin mausta tulee täyteläisempi. Meillä oli yksi pikkuinen ruokailija, joka ei hirveästi tykkää tomaatista, joten en käyttänyt ohjeen mukaista määrää.)
  8. Pieni feta ja lisää se vuuan pinnalle. Paista n. 30 minuuttia tai kunnes pinta on kunnolla saanut väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti