torstai 16. tammikuuta 2020

Juurisellerilaatikko

700 g juuriselleriä kuorittuna
2 omenaa
2 1/2 dl kookoskermaa
1/2 dl vettä
1 dl pähkinärouhetta
1 tl suolaa
1/2 tl piparkakkumaustetta

Päälle:
1/2 dl pähkinärouhetta
  1. Kuori ja kuutioi juurisellerit ja omenat. Siirrä palat kattilaan.
  2. Kaada päälle kookoskerma ja vesi. Kuumenna kiehuvaksi ja hauduta kannen alla 20-30 minuuttia, kunnes kasvikset ovat kypsiä.
  3. Soseuta kasvikset ja kerma sauvasekoittimella samettiseksi.
  4. Yhdistä selleri-omenasoseeseen pähkinärouhe. Mausta suolalla ja piparkakkumausteella. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.
  5. Levitä sose öljyttyyn uunivuokaan (vetoisuus 1 - 1,5 litraa). Ripottele päälle pähkinärouhetta.
  6. Kypsennä juurisellerilaatikkoa 175-asteisessa uunissa noin tunnin tai kunnes sen pinta saa kauniin värin.
Alkuperäinen ohje Meillä Kotona.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti