lauantai 3. maaliskuuta 2018

Kuhaa paperissa ja thai-salaattia

Hesarin ruokatorstaissa oli 1.3.2018 Akselin Herlevin ohje, josta mies teki oman muunnelmansa.

500 g kuhafileitä
suolaa
mustapippuria

Maustevoi:
100 huoneenlämpöistä voita
2 cm pala tuoretta inkivääriä
1/2 punttia tuoretta korianteria

Salaatti:
1 vihreä omena
1 limetin mehu
1/2 kurkku
2 kevätsipulinvartta
1 dl mungpavunituja
tuoretta minttua
(thai-basilikaa)
1/2 dl pistaasipähkinöitä (tai suolapähkinöitä)
(1 dl sokeriherneenpalkoja)

  1. Valmista ensin salaatti. Kuori ja pilko omena. Purista limetin mehu omenaviipaleiden päälle. Leikkaa joukkoon kurkku, kevätsipuli ja sokeriherneet. Lisää mungpavunidut. Revi yrteistä lehdet kokonaisina sekaan. Mausta kevyesti suolalla.
  2. Tee maustevoi. Kuori inkivääri, hienonna korianteri. Laite pehmennyt voi kulhoon ja raasta joukkoon inkivääri. Lisää korianteri ja sekoita.
  3. Mausta kuhafileet kevyesti suolalla ja pippurilla. Leikkaa fileet n. 10 cm pituisiksi paloiksi. Asettele kalat tasaisesti neljälle leivinpaperiarkille 10 x 10 cm alueelle. Levitä maustevoi tasaisesti kalojen päälle. Kääri kaloista leivinpaperin avulla tiukat paketit. Paista paketteja leivinpapereineen pannulla keskilämmöllä n. 3 minuuttia molemmin puolin. Avaa paketit suoraan lautasille, jotta kaikki maut ja liemet tulevat talteen. 
  4. Sekoita salaatti ilmavaksi, ripottele päälle pähkinät. Tarjoa salaatti kuhan kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti