Hesarin ruokatorstaissa oli 1.3.2018 Akselin Herlevin ohje, josta mies teki oman muunnelmansa.
500 g kuhafileitä
suolaa
mustapippuria
Maustevoi:
100 huoneenlämpöistä voita
2 cm pala tuoretta inkivääriä
1/2 punttia tuoretta korianteria
Salaatti:
1 vihreä omena
1 limetin mehu
1/2 kurkku
2 kevätsipulinvartta
1 dl mungpavunituja
tuoretta minttua
(thai-basilikaa)
1/2 dl pistaasipähkinöitä (tai suolapähkinöitä)
(1 dl sokeriherneenpalkoja)
500 g kuhafileitä
suolaa
mustapippuria
Maustevoi:
100 huoneenlämpöistä voita
2 cm pala tuoretta inkivääriä
1/2 punttia tuoretta korianteria
Salaatti:
1 vihreä omena
1 limetin mehu
1/2 kurkku
2 kevätsipulinvartta
1 dl mungpavunituja
tuoretta minttua
(thai-basilikaa)
1/2 dl pistaasipähkinöitä (tai suolapähkinöitä)
(1 dl sokeriherneenpalkoja)
- Valmista ensin salaatti. Kuori ja pilko omena. Purista limetin mehu omenaviipaleiden päälle. Leikkaa joukkoon kurkku, kevätsipuli ja sokeriherneet. Lisää mungpavunidut. Revi yrteistä lehdet kokonaisina sekaan. Mausta kevyesti suolalla.
- Tee maustevoi. Kuori inkivääri, hienonna korianteri. Laite pehmennyt voi kulhoon ja raasta joukkoon inkivääri. Lisää korianteri ja sekoita.
- Mausta kuhafileet kevyesti suolalla ja pippurilla. Leikkaa fileet n. 10 cm pituisiksi paloiksi. Asettele kalat tasaisesti neljälle leivinpaperiarkille 10 x 10 cm alueelle. Levitä maustevoi tasaisesti kalojen päälle. Kääri kaloista leivinpaperin avulla tiukat paketit. Paista paketteja leivinpapereineen pannulla keskilämmöllä n. 3 minuuttia molemmin puolin. Avaa paketit suoraan lautasille, jotta kaikki maut ja liemet tulevat talteen.
- Sekoita salaatti ilmavaksi, ripottele päälle pähkinät. Tarjoa salaatti kuhan kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti