maanantai 28. maaliskuuta 2016

Momofuku munat

Tämän pääsiäisen hitti näyttää olevan Momofuku marinoidut kananmunat. Soppa365 ohjetta mukaillen keitin 10 Friidaa tuurilla sopivan kypsiksi.

Munien kiehuessa sekoitin 6 ruokalusikallista kuumaa vettä ja yhden ruokalusikallisen sokeria. Kun sokeri oli sulanut, lisäsi 2 rkl sherryä ja 2 rkl punaviinietikkaa sekä 1,75 desiä soijaa.

Kuorin munat, asettelin litraiseen korkeaan pakasterasiaan ja kaadoin liemen päälle. Laitoin jääkaappiin ja sekoittelin välillä. Noin viiden tunnin marinoinnin jälkeen olivat valmiita.

Puolitin, koristelin tilkalla majoneesia sekä timjamilla. Hyvin kelpasivat ja hyviltä maistuivat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti