Uunituoreessa Glorian Ruoka ja Viinilehdessä oli jälleen mielenkiintoisia ruokia. Pari pääsi kokeiluun tänä viikonloppuna.
400 g jauhelihaa (ohjeessa oli vasikkaa, meillä vain nautaa)
2 palaa vaaleaa leipää
1 dl maitoa
2 dl pecorinojuustoa
2 kananmunaa
3 tl oreganoa
suolaa
mustapippuria
Tatti-pinjansiementäyte
1/2 dl pinjansiemeniä
400 g herkkutatteja
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
Lisäksi
pekoniviipaleita
salvian lehtiä
öljyä
1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Murenna leipä ja liota muruja maidossa 10 min. Soseuta seos sauvasekoittimella (haarukallakin onnistuu, ellei ole sauvasekoitinta).
2. Raasta juusto. Sekoita jauheliha, leipäsose, juustoraaste ja munat mureketaikinaksi. Mausta oregnolla, suolalla ja mustapippurilla.
3. Valmista täyte. Paahda pinjansiemeniä hetki kuumassa, kuivassa pannussa. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja suikaloi valkosipulinkynnet. Laita sienet pannuun ja kuumenna, kunnes liemi on haihtunut. Lisää öljy ja valkosipulinkynnet ja paista hetki. Purista sitruunamehu joukkoon ja paista vielä muutama minuutti. Lisää pinjansiemenet täytteeseen.
4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Muotoile mureketaikina kostetuin käsin leivinpaperin päälle levyksi. Levitä täyte levyn keskelle. Nosta levyn sivut täytteen päälle ja paina saumat tiiviisti kiinni. Nosta mureke paperin avulla uunipellille.
5. Aseta pekoninviipaleet ja salvian lehdet lomittain murekkeen pälle. Hiero öljyä pintaan. Paista n. 50 minuuttia.
400 g jauhelihaa (ohjeessa oli vasikkaa, meillä vain nautaa)
2 palaa vaaleaa leipää
1 dl maitoa
2 dl pecorinojuustoa
2 kananmunaa
3 tl oreganoa
suolaa
mustapippuria
Tatti-pinjansiementäyte
1/2 dl pinjansiemeniä
400 g herkkutatteja
2 valkosipulinkynttä
1 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
Lisäksi
pekoniviipaleita
salvian lehtiä
öljyä
1. Ota jauheliha huoneenlämpöön. Murenna leipä ja liota muruja maidossa 10 min. Soseuta seos sauvasekoittimella (haarukallakin onnistuu, ellei ole sauvasekoitinta).
2. Raasta juusto. Sekoita jauheliha, leipäsose, juustoraaste ja munat mureketaikinaksi. Mausta oregnolla, suolalla ja mustapippurilla.
3. Valmista täyte. Paahda pinjansiemeniä hetki kuumassa, kuivassa pannussa. Puhdista ja viipaloi sienet. Kuori ja suikaloi valkosipulinkynnet. Laita sienet pannuun ja kuumenna, kunnes liemi on haihtunut. Lisää öljy ja valkosipulinkynnet ja paista hetki. Purista sitruunamehu joukkoon ja paista vielä muutama minuutti. Lisää pinjansiemenet täytteeseen.
4. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Muotoile mureketaikina kostetuin käsin leivinpaperin päälle levyksi. Levitä täyte levyn keskelle. Nosta levyn sivut täytteen päälle ja paina saumat tiiviisti kiinni. Nosta mureke paperin avulla uunipellille.
5. Aseta pekoninviipaleet ja salvian lehdet lomittain murekkeen pälle. Hiero öljyä pintaan. Paista n. 50 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti