keskiviikko 24. joulukuuta 2014

Jouluinen crema catalana

Joulujälkiruoka on hyvä olla etukäteen valmistettu, jotta ei tarvitse aattona ruokailun aikaan tehdä suuria valmisteluja. Tälle joululle valmistin creme catalanan, johon laitoin hiukan jouluisia mausteita eli kanelia.

Kiehautin 5 dl kuohukermaa, 3 dl täysmaitoa, 1,5 dl sokeria, appelsiinin raastetun kuoren, kanelitangon sekä vaniljatangon, josta olin erotellut siemenet, kattilassa. Jätin maustumaan puoleksi tunniksi.

Sekoitin 8 keltuaista sekä 1 dl appelsiinista puristettua mehua keskenään. Lisäsin kerma-maitoseoksen siivilän läpi keltuaisten joukkoon ja sekoitin hyvin.

Annostelin seoksen 10 pieneen uunivuokaan ja laitoin vesihauteeseen uuniin 125 asteeseen noin 45 minuutiksi. Kun seokset olivat hyytyneet otin pois, jäähdytin ja vein jääkaappiin peitettynä odottamaan aattoa.
Aattona tytär ripotteli pinnalle raakasokeria, jonka sulatti ns. tohotimella. Hyvin maistui kaikille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti