sunnuntai 26. tammikuuta 2014

Sharonia salaattiin

Glorian Ruoka- ja Viinilehdessä 1/2014 on sharon-vuohenjuustosalaatin ohje. Piti kokeilla ja samalla hieman muokata.

Tarvitset neljälle hengelle
4 sharonhedelmää
aurinkokuivattuja tomaatteja
50 g voita
4 rkl ruokosokeria
1 dl dukkah-mausteseosta, jonka ohje oli toisaalla lehdessä
1 tl sormisuolaa
2 l salaattisekoitusta
300 g pehmeää vuohenjuustoa
2 dl pekaanipähkinöitä
2 dl lehtipersiljaa

Appelsiinivinegretti
1/2 dl appelsiinin mehua
1/2 dl sitruunan mehua
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
1/4 tl suolaa

1. Valmista dukkah-mausteseos
2. Valmista vinegretti. Purista pestyistä appelsiinin- ja sitruunanpuolikkaista mehu. Sekoita öljy, hunaja ja suola joukkoon.
3. Huuhtele sharonit ja poista kannat. Lohko hedelmät koon mukaan 6 tai 8 palaan. Kuumenna voi ja sokeri paistinpannussa. Paahda seosta muutama minutti sekoittaen, kunnes siitä tulee kinuskin väristä. Paista sharonlohkoja karamellissa n. minuutti molemmin puolin, kunnes pinta saa väriä. Nosta lohkot lautaselle jäähtymään. Pyöräytä lohkot dukkahissa ja ripottele sormisuolaa päälle.

4. Huuhtele ja revi salaatti kulhoon. Pirskottele osa vinegretista salaattiin. Laita loppukastike ja dukkah-mauste tarjolle pöytään.
5. Levitä salaatti tarjoiluvadille. Lisää lohkottu vuohenjuusto, pähkinät ja sharonhedelmät pinnalle. Revi persijan lehtiä päälle.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti