sunnuntai 19. tammikuuta 2014

Inkiväärimarinoitu broileri

Viimeisimmässä Glorian Ruoka ja Viinilehdessä oli jälleen houkuttelevia ruokaohjeita. Tässä niistä yksi mukailtuna kuten tapoihimme kuuluu.

Tarvitset
Broileria (käytimme koipireisiä (1 kpl / ruokailija), ohjeessa oli kananpojan fileetä)

Marinaadiin
2 valkosipulin kynttä
palan inkivääriä
1/2 dl öljyä (ohjeessa oli maapähkinäöljyä, käytin oliiviöljyä)
1/2 dl soijakastiketta
2 rkl fariinisokeria
1 tl paprikajauhetta
1 tl viismaustettu
1/2 tl chilijauhetta

1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja inkivääri. Yhdistä marinaadin ainekset.
2. Erottele koipireisistä koipi ja reisi ja laita ne uunivuokaan, jossa paistat ne. Kaada marinadi päälle ja tarkista, että broilerin paloissa on marinadia kaikkialla. Siirrä viileään maustumaan vähintään 4 tunniksi.
3. Kuumenna uuni 200 asteeseen ja laita vuoka uuniin. Kypsennä noin tunti.

Lisukkeeksi laitoin tomaattiriisiä.

1,5 dl täysjyväriisiä
juosevaa margariinia
4 dl kanalientä
liotettuja aurinkokuivattuja tomaatteja (toimme näitä Istanbulista)
1/2 tl kardemummaa
1 tl kuivattua timjamia

Paista riisejä hetki paistinpannussa juoksevassa margariinissa, lisää tomaatit ja kaada päälle kanaliemi. Mausta kardemummalla ja timjamilla. Anna hautua, kunnes liemi on haihtunut ja riisi kypsää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti