2 keitettyä hummeria, à n. 450 g
Bechamelkastike
1½ rkl voita
1½ rkl vehnäjauhoja
2 dl kulutusmaitoa
vaniljasuolaa
muutama tippa tabascoa
100 g Västerbotten-juustoa
1 rkl tilliä

1½ rkl vehnäjauhoja
2 dl kulutusmaitoa
vaniljasuolaa
muutama tippa tabascoa
100 g Västerbotten-juustoa
1 rkl tilliä

- Halkaise tukevalla veitsellä ensin ensin keskeltä kohti pyrstöä. Käännä hummeri ympäri ja halkaise pääpuoli.
- Poista silmien takana olevat pussit. Poista suoli pyrstöstä. Irroita sakset ja jalat. Murra sakset muutamasta kohdasta lihaa rikkomatta ja vedä liha ulos saksista. Nosta pyrstöliha kuoresta ja paloittele se.
- Valmista kastike sulattamalla voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja mausteet ja keitä 5 minuuttia.
- Poista kattila levyltä. Raasta juusto ja silppua tilli ja lisää ne hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen.
- Sekoita hummerinliha kastikkeen joukkoon ja seos tyhjään hummerikuoreen.
- Gratinoi 225-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes muhennos on saanut hieman väriä.
- Pane hummerinpuolikas lautaselle ja tarjoa paahtoleivän sekä lehtisalaatin kera.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti