keskiviikko 1. tammikuuta 2014

Hummeri gratinoituna

Uudenvuoden aaton aterialla meillä oli hummeri, jonka mies valmisti Stockmannin viimevuotisen ohjeen mukaan. Hummereita oli yksi ja juustona Polar.

2 keitettyä hummeria, à n. 450 g 
Bechamelkastike
1½ rkl voita
1½ rkl vehnäjauhoja
2 dl kulutusmaitoa
vaniljasuolaa
muutama tippa tabascoa
100 g Västerbotten-juustoa
1 rkl tilliä
  
  1. Halkaise tukevalla veitsellä ensin ensin keskeltä kohti pyrstöä. Käännä hummeri ympäri ja halkaise pääpuoli.
  2. Poista silmien takana olevat pussit. Poista suoli pyrstöstä. Irroita sakset ja jalat. Murra sakset muutamasta kohdasta lihaa rikkomatta ja vedä liha ulos saksista. Nosta pyrstöliha kuoresta ja paloittele se.
  3. Valmista kastike sulattamalla voi ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Lisää maito ja mausteet ja keitä 5 minuuttia.
  4. Poista kattila levyltä. Raasta juusto ja silppua tilli ja lisää ne hieman jäähtyneeseen kastikkeeseen.
  5. Sekoita hummerinliha kastikkeen joukkoon ja seos tyhjään hummerikuoreen.
  6. Gratinoi 225-asteisessa uunissa muutama minuutti, kunnes muhennos on saanut hieman väriä.
  7. Pane hummerinpuolikas lautaselle ja tarjoa paahtoleivän sekä lehtisalaatin kera.
Alkuruokana meillä oli vihreää parsaa hollandaisekastikkeen kanssa. Valkoviini on tuotu Dubrovnikin matkaltamme, kroatialainen rizling.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti