Ohjeen määrä on todella runsas, tulee kaksi uunipellillistä, kannattaa harkita puolittamista. Tein tällä kertaa koko satsin.
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
Sekoita kattilassa 2,5 dl vettä ja 2 dl (60 g) tummaa sokeria (olen käyttäyt
muscovado sokeria). Anna kiehua hiljakseen n. 2 min, välillä sekoittaen
Yhdistä suuressa kulhossa:
- 2,5 dl (85 g) pähkinöitä (käytän saksanpähkinoitä, rouhi niitä kulhossa)
- 15 dl (575 g) tavallisia kaurahiutaleita
- 2,5 dl (140 g) suolaamattomia auringonkukansiemeniä
- 2,5 dl (18 g) vehnän- tai kauranjyvän kuoria (jätin pois), tilalle laitoin pari ruokalusikallista kaurakuitusta
- 1 dl (15 g) leseitä
- 3,75 dl (130 g) makeuttamattomia kookoshiutaleita
- 1,25 dl (40 g) vehnän- tai kauranjyvän alkioit
- 1 tl suolaa, tai maun mukaan
- 1 tl vaniljauutetta (laitoin hienonnettua vaniljaa)
Kaada päälle 2,5 dl kasviöljyä, sekoita hyvin. Kaada viimeiseksi päälle kuuma keitetty siirappi ja sekoita hyvin.
Levitä myslin "alkuaste sörsseli" kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle, ja sijoita ne keskelle uunia. Kypsennä tunnin verran vaihdellen peltien paikkoja ja sekoitellen joka 15 minuutti.
Ota pellit pois ja anna jäähtyä. Sirottele päälle 2,5 dl rusinoita ja/tai muita kuivattuja hedelmiä, esim. banaanilastuja 115 g, rusinoita 80 g. Laitoin myös hieman kuivattuja mustikoita (40 g).
Säilytä ilmatiiviissä astiassa, säilyy kyllä hyvin.
Laita uuni kuumenemaan 150 asteeseen.
Sekoita kattilassa 2,5 dl vettä ja 2 dl (60 g) tummaa sokeria (olen käyttäyt
muscovado sokeria). Anna kiehua hiljakseen n. 2 min, välillä sekoittaen
Yhdistä suuressa kulhossa:
- 2,5 dl (85 g) pähkinöitä (käytän saksanpähkinoitä, rouhi niitä kulhossa)
- 15 dl (575 g) tavallisia kaurahiutaleita
- 2,5 dl (140 g) suolaamattomia auringonkukansiemeniä
- 2,5 dl (18 g) vehnän- tai kauranjyvän kuoria (jätin pois), tilalle laitoin pari ruokalusikallista kaurakuitusta
- 1 dl (15 g) leseitä
- 3,75 dl (130 g) makeuttamattomia kookoshiutaleita
- 1,25 dl (40 g) vehnän- tai kauranjyvän alkioit
- 1 tl suolaa, tai maun mukaan
- 1 tl vaniljauutetta (laitoin hienonnettua vaniljaa)
Kaada päälle 2,5 dl kasviöljyä, sekoita hyvin. Kaada viimeiseksi päälle kuuma keitetty siirappi ja sekoita hyvin.
Levitä myslin "alkuaste sörsseli" kahdelle uunipellille leivinpaperin päälle, ja sijoita ne keskelle uunia. Kypsennä tunnin verran vaihdellen peltien paikkoja ja sekoitellen joka 15 minuutti.
Ota pellit pois ja anna jäähtyä. Sirottele päälle 2,5 dl rusinoita ja/tai muita kuivattuja hedelmiä, esim. banaanilastuja 115 g, rusinoita 80 g. Laitoin myös hieman kuivattuja mustikoita (40 g).
Säilytä ilmatiiviissä astiassa, säilyy kyllä hyvin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti