torstai 26. joulukuuta 2013

Joululeipä

Kinuskikissan ohjetta mukaillen tein joululeivän:

Joululeipä (2 kpl):
1/2 l juuston teosta jäänyttä heraa
1 dl siirappia
vajaa 1/2 rkl suolaa
1 rkl pomeranssinkuorta
1/4 rkl kumina
1/4 rkl anista
1/4 rkl fenkolia
2 pss kuivahiivaa
6 dl vehnäjauhoja
5 dl ruisjauhoja

1. Kaada hera kulhoon. Lisää siirappi, suola ja mausteet. Sekoita kuivahiiva jauhoihin ja sekoita jauhoja taikinaan noin 1 dl kerrallaan.
2. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa 60 minuuttia.
3. Peitä talouskelmulla ja laita taikina jääkaappiin odottamaan leipomista.
4. Leivo taikinasta 2 pyöreää limppua ja kohota.
5. Pistele kohonneita limppuja haarukalla. Paista 200 asteessa n. 40 minuuttia.

Tapaninpäivän aamuna paistoin taikinasta sämpylöitä aamiaiselle. Paistoaika oli n. 20 minuttia ja nostatusaika reilusti toista tuntia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti