Ainoa kerta, jolloin se ei onnistunut, oli silloin, kun muutimme nykyiseen kotiimme, omaan taloomme. Poikani sanoi silloin, että juuston epäonnistuminen johtui siitä, että kotitonttu ei ollut vielä muuttanut. Meillä on aina ollut kotitonttu ja saunatonttu, joulutonttujakin on nähty. Seuraavana jouluna juusto onnistui, joten kotitonttumme oli päässyt kotiin.
Tarvitset suuren kattilan, jossa maito ei pala pohjaan.
Sekoita kulhossa kuusi kananmunaa kevyesti ja kaada joukkoon litra niin rasvaista tavallista piimää kun kaupasta löydät.

Kokoa juusto reikäkauhalla muottiin, josta hera pääsee valumaan pois. Laita kerrosten väliin hienoa suolaa.
Käytän muovista siivilää, mutta minulla on myös pari muovikulhoa, joihin mies on tehnyt sopivasti reikiä. Tällä kertaa tein yhden juuston muovisiivilään. Joskus olen tehnyt kaksi pienempää noihin muovikulhoihin. Anna heran valua ja kumoa juusto tarjolle.
Piimän suhteen kannattaa olla tarkkana. En ole uskaltanut kokeilla asidofilus tai muuta piimä, koska en ole varma, miten onnistuu. Aikoinaan oli talouspiimää ja siitä tuli hyvä juusto. Tänä jouluna löysin 1% piimää ja siitä tuli myös hyvä juusto.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti