- 200 g nuudeleita
- 2 tl rypsiöljyä
- ¾ dl seesaminsiemeniä
- 400 g varhaiskaalia
- 1 porkkanaa
- 2 rkl riisiviinietikkaa
- 2 rkl hunajaa (tai vegaanista siirappia)
- 1½ rkl rypsiöljyä
- 1 rkl seesamiöljyä
- 1 ½ rkl limettimehua
- 1 rkl soijakastiketta
- ¾ tl chilihiutaleita
- ¾ tl suolaa
- Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada siivilään. Huuhtele nuudelit huolellisesti mahdollisimman kylmässä vedessä. Valuta hyvin. Kuivaile nuudeleita vielä sieltä täältä talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
- Siirrä nuudelit suureen kulhoon ja sekoita joukkoon 2 tl rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina. Laita jääkaappiin viilenemään.
- (Mittaa seesaminsiemenet kuumalle, kuivalle paistinpannulle. Paahda pari minuuttia koko ajan käännellen. Kaada lautaselle jäähtymään.) tai laita seesaminsiemenet sellaisenaan.
- Pilko varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi, noin 5 cm:n mittaisiksi suikaleiksi. Laita suureen kulhoon.
- Kuori porkkana ja leikkaa se tulitikkumaisiksi suikaleiksi.
- Sekoita jäähtyneet seesaminsiemenet ja kasvikset kaalin joukkoon, samoin kylmät nuudelit. Jos et tarjoa salaattia heti, säilytä se tällaisenaan jääkaapissa tarjoiluun asti.
- Yhdistä kastikkeen ainekset erillisessä kulhossa tai lasissa. Kaada kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Sekoita ja annostele lautasille tai tarjoiluvadille.
Ohje on lainattu ja hiukan muokattu Hesarista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti