tiistai 24. kesäkuuta 2025

Varhaiskaali-nuudelisalaatti

  • 200 g nuudeleita
  • 2 tl rypsiöljyä
  • ¾ dl seesaminsiemeniä
  • 400 g varhaiskaalia
  • 1 porkkanaa
Kastike
  • 2 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl hunajaa (tai vegaanista siirappia)
  • 1½ rkl rypsiöljyä
  • 1 rkl seesamiöljyä
  • 1 ½ rkl limettimehua
  • 1 rkl soijakastiketta
  • ¾ tl chilihiutaleita
  • ¾ tl suolaa
  1. Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada siivilään. Huuhtele nuudelit huolellisesti mahdollisimman kylmässä vedessä. Valuta hyvin. Kuivaile nuudeleita vielä sieltä täältä talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
  2. Siirrä nuudelit suureen kulhoon ja sekoita joukkoon 2 tl rypsiöljyä, jotta nuudelit pysyvät irtonaisina. Laita jääkaappiin viilenemään.
  3. (Mittaa seesaminsiemenet kuumalle, kuivalle paistinpannulle. Paahda pari minuuttia koko ajan käännellen. Kaada lautaselle jäähtymään.) tai laita seesaminsiemenet sellaisenaan.
  4. Pilko varhaiskaali mahdollisimman ohuiksi, noin 5 cm:n mittaisiksi suikaleiksi. Laita suureen kulhoon.
  5. Kuori porkkana ja leikkaa se tulitikkumaisiksi suikaleiksi. 
  6. Sekoita jäähtyneet seesaminsiemenet ja kasvikset kaalin joukkoon, samoin kylmät nuudelit. Jos et tarjoa salaattia heti, säilytä se tällaisenaan jääkaapissa tarjoiluun asti.
  7. Yhdistä kastikkeen ainekset erillisessä kulhossa tai lasissa. Kaada kastike salaatin joukkoon juuri ennen tarjoilua. Sekoita ja annostele lautasille tai tarjoiluvadille.
Ohje on lainattu ja hiukan muokattu Hesarista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti