torstai 7. marraskuuta 2024

Tattirisotto

5 dl kana- tai kasvislientä
3 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
3 dl risottoriisiä
400 g tatteja
2 dlkuivaa valkoviiniä
125 g mozzarellaa
50 g parmesaania
kourallinen tuoretta basilikaa
suolaa ja mustapippuria
  1. Kiehauta kana- tai kasvisliemi kattilassa. Ota kattila pois liedeltä.
  2. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, ja kuullota sipulit öljyssä. Lisää riisi joukkoon ja kuullota vielä hetki. Lisää viini ja anna sen imeytyä riisiin. Lisää sen jälkeen kana- tai kasvislientä desi kerrallaan, samalla sekoittaen. Odota ennen uuden desin lisäämistä, että edellinen erä on imeytynyt. Aikaa menee noin 15-20 minuuttia.
  3. Liota ja huuhtele tatit. Raasta parmesaani, pilko mozzarella ja hienonna basilika. Kuullota tatit paistinpannulla. Lisää joukkoon mozzarella, parmesaaniraaste ja basilika.
  4. Kun riisi on kypsää, lisää tattijuustosekoitus riisin joukkoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti