torstai 7. marraskuuta 2024

Tagine

3 rkl oliiviöljyä
1 punasipuli
1 kesäkurpitsa
2 suurta tai 3 pientä porkkanaa
1 palsternakka
6 kynttä valkosipulia
3 rkl tomaattipyrettä
2½ tl jauhettua korianteria
2½ tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl kanelia
½ tl mustapippuria
½ tl kurkumaa
2 rkl raastettua sitruunan kuorta
1 rkl siirappia
2-3 rkl harissaa
1 pkt Härkis härkäpapusuikale Lempeä sitruuna (250g)
1 tölkkiä kuorittuja kirsikkatomaatteja
350 ml kasvislientä
0,50 dl sitruunamehua
12 kuivattua aprikoosia
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
noin kymmenen lehteä tuoretta minttua
suolaa maun mukaan
  1. Hienonna sipuli, valkosipuli, leikkaa kesäkurpitsa puolikuun muotoisiksi kiekoiksi. Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakka suuriksi lohkoiksi.
  2. Kuumenna öljy paksupohjaisessa haudutuskattilassa. Kuullota sipulia ja valkosipulia muutaman minuutin ajan lisää porkkana ja palsternakka.
  3. Sekoittele noin 10 min ajan lisää kesäkurpitsa sekä korianteri, juustokumina, kaneli, mustapippuri ja kurkuma. Sekoittele vielä muutaman minuutin ajan.
  4. Lisää joukkoon harissa, siirappi, kirsikkatomaatit tölkistä ja kasvisliemi sekä Härkis härkäpapusuikaleet. Pilko aprikoosit ja lisää ne pataan.
  5. Kypsennä matalalla lämmöllä 60 min välillä sekoittaen ja sammuta levy. Voit tehdä padan reilusti etukäteen, sillä se vain paranee saadessaan maustua ja kypsyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti