Tein tämän iysenäisyyspäivän lounaalle alkuruuaksi.
2 prk Danerolles Croissants tuoretaikinaa
n. 1/2 dl kaurajuomaa voiteluun
Täyte
1 pkt tofua 1/2 rkl rypsiöljyä
1 rkl rosmariinia hienonnettuna
1/2 tl suolaa
ripaus mustapippuria
1/2 dl pestoa
1/4 dl pinjansiemeniä paahdettuna ja rouhittuna
- Kuivaa tofu hyvin talouspaperilla tai puhtaalla keittiöpyyhkeellä. Kääri tofu paperiin tai pyyhkeeseen. Aseta käärön päälle lautanen ja kevyt paino. Anna tofun olla painon alla bataattien valmistuksen ajan.
- Kuori bataatti ja leikkaa se pieniksi kuutioiksi. Pyörittele bataattikuutiot öljyssä ja mausta rosmariinilla, suolalla ja pippurilla. Levitä bataatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista bataatteja 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia, kunnes ne ovat pehmenneet. Anna hiukan jäähtyä.
- Sekoita bataatit, murennettu tofu, pesto ja pinjansiemenet kulhossa.
- Avaa croissanttaikinarullat ja erottele taikinakolmiot toisistaan. Asettele taikinakolmiot hiukan limittäin ja terävät kulmat ulospäin kranssin muotoon leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taikinakolmioiden terävät kärjet voivat tulla hiukan pellinreunojen yli. Jaa täyte renkaaksi taikinoiden päälle. Käännä taikinoiden terävät kulmat täytteen päälle ja taita kärki hiukan kranssin alle. Voitele kranssi kaurajuomalla.
- Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin 20 minuuttia, kunnes kranssi on saanut hiukan väriä ja taikina on kypsää. Koristele kranssi rosmariinin oksilla ja tarjoa heti.
Alkuperäinen ohje K-ruoka.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti