Alkuperäinen ohje on Hesarista.
(4 annosta)
Valmistele ensin maa-artisokkapyree ja seuraavaksi kasvikset ja lopuksi linssipaistos.
Linssipaistos:
- 1½ dl belugalinssejä
- 1 salottisipuli
- 2 valkosipulinkynttä
- 8 aurinkokuivattua tomaattia
- 2 rkl aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
- 1 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- ½ dl auringonkukansiemeniä
- 1 dl appelsiinimehua
- 1 tl timjamia
- 1 tl sokeria
- 1 tl suolaa
- ½ tl mustapippuria
- Keitä huuhdeltuja belugalinssejä kiehuvassa vedessä noin 15 minuuttia. Valuta.
- Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Pilko aurinkokuivatut tomaatit pieniksi.
- Kuumenna aurinkokuivattujen tomaattien öljy ja oliiviöljy pannussa. Kuullota salottisipulia 3 minuuttia, lisää valkosipuli ja kuumenna 1 minuutti.
- Lisää keitetyt ja valutetut belugalinssit, tomaattipyree, auringonkukansiemenet, appelsiinimehu, timjami ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja kypsennä, kunnes neste on haihtunut. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
- 1 kg maa-artisokkia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2–3 dl vettä
- 1 dl kaurakermaa
- 1 tl suolaa
- mustapippuria
- Kuori ja paloittele maa-artisokat. Kuumenna öljy laakeassa kattilassa ja paahda maa-artisokkapaloja kovalla lämmöllä, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää vettä (veden ei tarvitse peittää paloja) ja kuumenna kiehuvaksi. Peitä kannella ja keitä kypsäksi, noin 10 minuuttia. Kaada tarvittaessa pois hieman ylimääräistä lientä.
- Lisää maa-artisokkien joukkoon kaurakerma ja soseuta sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pidä lämpimänä.
Paahdetut kasvikset:
- 2 punasipulia
- 250 g ohuita porkkanoita
- 1 rkl vaahterasiirappia
- 1 rkl oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria
- (tuoretta timjamia)
- Kuori ja suikaloi punasipuli. Raaputa pikkuporkkanat puhtaaksi. Jos osa porkkanoista on paksumpia, halkaise ne pitkittäin puoliksi.
- Pyöräytä kasvikset vaahterasiirapissa ja oliiviöljyssä, ja laita kasvikset leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paahda 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti