Mainio kesägrillauksen ohje, johon olen käyttänyt sekä possun että karitsan ribsejä.
2-3 kg ribsejä
1/2 dl keltaista yellow mustard sinappia
1 dl olutta, kokista tai omenamehua
kuivamausteseos:
2 rkl suolaa
2 rkl valkosipulijauhetta
2 tl mustapippuria
2 tl paprikajauhetta
ananasglaseeri:
2 dl makeaa ananas-chilikastiketta
1 dl vettä
3/4 dl balsamicoa
- Yhdistä kuivamausteseoksen aineet.
- Irrota kalvo ribsien alapinnasta. Taputtele lihat talouspaperilla kuivaksi. Hiero lihoihin ohuesti sinappia ja sirottele niille kuivamausteseosta.
- Valmistele savustin, savustuspuruna voit käyttää omena- tai kirsikkapuuta. Laita lihat savustimeen ja anna savustua 1 tunti 45 minuuttia.
- Mittaa ananasglaseerin ainekset kattilaan ja keitä muutama minutti ohueksi siirapiksi, anna jäähtyä.
- Laita lihat isolle foliopalalle ja kaada niille olut, kolajuoma tai omenamehu ja sulje folio. Jatka savustamista vielä 45 minuuttia.
- Ota lihat foliosta ja grillaa 15 minuuttia, kunnes pinta hieman kuivuu.
- Valele lihat ananasglaseerilla ja anna maustua noin 10 minuuttia.
- Tarjoa coleslawn ja grillatun maissin kera.
Alkuperäinen ohje Hesarissa 9.6.2020.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti