150 g tuoreita taateleita
2,5 dl mantelirouhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurakermaa
0,5 dl viskiä
125 g juoksevaa margariinia
1 dl fariinisokeria
1,5 dl hienoa sokeria
0,5 tl vanilja-aromia
1 dl maustamatonta turkkilaista kaurajogurttia
2,5 dl mantelirouhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurakermaa
0,5 dl viskiä
125 g juoksevaa margariinia
1 dl fariinisokeria
1,5 dl hienoa sokeria
0,5 tl vanilja-aromia
1 dl maustamatonta turkkilaista kaurajogurttia
margariinia ja korppujauhoja vuokaa varten
- Hienonna taatelit. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä ne taatelien joukkoon.
- Sekoita yhteen kaurakerma ja viski.
- Vaahdota toisessa kulhossa margariini ja sokerit. Lisää vanilja-aromi ja kaurajogurtti.
- Kääntele rasva-sokerivaahtoon kuivat aineet ja kerma-viskiseos muutamassa erässä.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.
KUORRUTE
50 g tummansinistä Keijua
4 rkl kaurakermaa
2 rkl sokeria
2,5-3 dl tomusokeria
4 rkl kaurakermaa
2 rkl sokeria
2,5-3 dl tomusokeria
- Sulata kattilassa Keiju. Lisää kaurakerma ja pidä seos kuumana, mutta älä anna sen kiehua.
- Sulata sokeri paistinpannulla. Kuumenna sokeria, kunnes se sulaa ja muuttuu kullanruskeaksi.
- Kaada sokeri margariini-kermaseokseen. Jos sokeri jähmettyy, kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri sulaa joukkoon.
- Vatkaa joukkoon tomusokeri. Kuorrute saa olla paksua ja valuvaa, joten lisää tomusokeria pikkuhiljaa, kunnes kuorrutteessa on oikea koostumus.
- Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle.
Säilytä valmis kakku jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan, jos annat sen maustua kylmässä yön yli ennen tarjoamista.
Alkuperäinen ohje Chocochili.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti