torstai 26. joulukuuta 2019

Viski-taatelikakku

150 g tuoreita taateleita
2,5 dl mantelirouhetta
5 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
2 dl kaurakermaa
0,5 dl viskiä
125 g juoksevaa margariinia
1 dl fariinisokeria
1,5 dl hienoa sokeria
0,5 tl vanilja-aromia
1 dl maustamatonta turkkilaista kaurajogurttia

margariinia ja korppujauhoja vuokaa varten
  1. Hienonna taatelit. Sekoita kuivat aineet ja yhdistä ne taatelien joukkoon.
  2. Sekoita yhteen kaurakerma ja viski.
  3. Vaahdota toisessa kulhossa margariini ja sokerit. Lisää vanilja-aromi ja kaurajogurtti.
  4. Kääntele rasva-sokerivaahtoon kuivat aineet ja kerma-viskiseos muutamassa erässä.
  5. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa noin 50 minuuttia.


KUORRUTE
50 g tummansinistä Keijua
4 rkl kaurakermaa
2 rkl sokeria
2,5-3 dl tomusokeria
  1. Sulata kattilassa Keiju. Lisää kaurakerma ja pidä seos kuumana, mutta älä anna sen kiehua.
  2. Sulata sokeri paistinpannulla. Kuumenna sokeria, kunnes se sulaa ja muuttuu kullanruskeaksi.
  3. Kaada sokeri margariini-kermaseokseen. Jos sokeri jähmettyy, kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes sokeri sulaa joukkoon.
  4. Vatkaa joukkoon tomusokeri. Kuorrute saa olla paksua ja valuvaa, joten lisää tomusokeria pikkuhiljaa, kunnes kuorrutteessa on oikea koostumus.
  5. Kaada kuorrute jäähtyneen kakun päälle.

Säilytä valmis kakku jääkaapissa. Kakku on parhaimmillaan, jos annat sen maustua kylmässä yön yli ennen tarjoamista.
Alkuperäinen ohje Chocochili.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti