keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Pizzapohja

375 g jauhoja
2,25 dl kädenlämpöistä vettä
0,35 dl oliiviöljyä
4,5 g tuorehiivaa
1/4 rkl sokeria
1/4 rkl suolaa

Aloita pizzataikinan valmistaminen jo edellisenä päivänä. Sekoita veteen hiiva, oliiviöljy, sokeri ja suola. Laita seos yleiskoneen kulhoon ja käynnistä kone. Ala vaivaamaan taikinaa ja lisää samalla jauhot vähitellen joukkoon. Vaivaa taikinaa 15 minuuttia. Lisää tarvittaessa hieman jauhoja. Taikina saa olla löysää, mutta ei niin löysää että se tarttuu joka paikkaan.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja nostele taikinan reunoja kohti keskustaa kämmenellä painellen noin 10-15 kertaa. Käännä taikina ympäri ja anna taikinapallon levätä pöydällä liinan alla 20 minuuttia. Muotoile pala kahdeksi palloksi ja laita jauhotettuihin pakastepussein. Nosta pussit jääkaapiin ja jätä tekeytymään noin vuorokaudeksi, kuitenkin vähintään 12 tunniksi.

Alkuperäinen ohje Avaruusasema.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti