Glorian Ruoka ja Viini -lehdessä oli turkkilaisten gözleme piirakoiden ohje. Mietin olisivatko ne samoja, joita Istanbulissa söimme. Eli kokeilemaan
Taikina
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl kuivahiivaa
1 1/4 dl vettä
1 rkl öliiviöljyä
Täyte:
sieniä (pakastettuja tatteja tällä kertaa)
2 kesäsipulia
1 pieni keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl öliiviöljyä
mustaapippuria
1 rasia (70 g) pinaattia
1/2 dl persiljaa
200 fetajuustoa
1. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet, kaada joukkoon kädenlämpöinen vesi ja öljy. Vaivaa 5 minuuttia kunnes taikina on kimmoisaa ja joustavaa. Peitä ja kohota n. 20 min.
2. Tee täyte. Laita sienet pannulle ja haihduta neste, lisää öljyä ja hienonnetut kesäsipulit, sipuli sekä valkosipulin kynsi. Kuullota hetki. Mausta pippurilla.
3. Hienonna pinaatti ja persilja ja lisää ne pannulle. Hauduta hetki.
4. Jaa taikina 4 osaan, pyöräytä pulliksi sekä kauli pyöreiksi (halkaisija 25 cm).
5. Täytä piiraat. Jaa täyte kunkin piiraan toiselle puolelle, lisää fetamurut ja käännä toinen puoli kanneksi. Painele piiraan reunat kiinni.
6. Paista pannussa avotulella, grillissä tai liedellä n. 5 minuuttia, kunnes pinta on pilkuttunut ruskeaksi. Sivele pinta öljyllä, käännä ja paista toinenkin puoli.
Kuten kuvasta näkee, oikaisin kaulimisessa ja taittelin eri tavalla. Hieman oli vaikeampi paistaa, kun olivat paksumpia kuin ohjeessa.
Erilaisiahan ne olivat kuin Istanbulissa, mutta hyvä kuitenkin.
Taikina
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl kuivahiivaa
1 1/4 dl vettä
1 rkl öliiviöljyä
Täyte:
sieniä (pakastettuja tatteja tällä kertaa)
2 kesäsipulia
1 pieni keltasipuli
1 valkosipulin kynsi
1 rkl öliiviöljyä
mustaapippuria
1 rasia (70 g) pinaattia
1/2 dl persiljaa
200 fetajuustoa
1. Tee taikina. Sekoita kuivat aineet, kaada joukkoon kädenlämpöinen vesi ja öljy. Vaivaa 5 minuuttia kunnes taikina on kimmoisaa ja joustavaa. Peitä ja kohota n. 20 min.
2. Tee täyte. Laita sienet pannulle ja haihduta neste, lisää öljyä ja hienonnetut kesäsipulit, sipuli sekä valkosipulin kynsi. Kuullota hetki. Mausta pippurilla.
3. Hienonna pinaatti ja persilja ja lisää ne pannulle. Hauduta hetki.
4. Jaa taikina 4 osaan, pyöräytä pulliksi sekä kauli pyöreiksi (halkaisija 25 cm).
5. Täytä piiraat. Jaa täyte kunkin piiraan toiselle puolelle, lisää fetamurut ja käännä toinen puoli kanneksi. Painele piiraan reunat kiinni.
6. Paista pannussa avotulella, grillissä tai liedellä n. 5 minuuttia, kunnes pinta on pilkuttunut ruskeaksi. Sivele pinta öljyllä, käännä ja paista toinenkin puoli.
Kuten kuvasta näkee, oikaisin kaulimisessa ja taittelin eri tavalla. Hieman oli vaikeampi paistaa, kun olivat paksumpia kuin ohjeessa.
Erilaisiahan ne olivat kuin Istanbulissa, mutta hyvä kuitenkin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti