Helatorstai valkeni tänä vuonna sateisena ja koleana. Mies on töissä, joten mökille ei mennä ennen kuin perjantaina iltapäivällä. Sisällä oli koleaa, joten leivinuunin lämmössä on mukava nauttia vapaapäivästä. Laitoin uuniin sekä nyhtöpossun että tandoorikaritsan ja viikonlopun ruokalista oli jo pitkälle toteutettu.
Nyhtöpossun ohjeen otin Kotiliedestä.
1,5 kg kasleria
(merisuolaa)
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
tähtianista
3 piparkakkua
amerikkalaista savunmakuista grillikastiketta
1. (Hiero merisuola lihan pintaan ja anna suolaantua huoneenlämmössä 1-2 tuntia.)
2. Laita liha kannelliseen uunivuokaan. Kuori ja viipaloi sipuli sekä valkosipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille. Heitä pataan muutama tähtianis.
3. Mausta grillikastike murskatuilla piparkakuilla. Lisää grillikastiketta pataan niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Laita kuumaan uuniin ja jatka kypsentämisestä kansi päällä 100 asteisessa uunissa 6-8 tuntia.
4. Nosta liha kastikkeesta ja anna sen jäähtyä puoli tuntia. Revi liha kahdella haarukalla ’riekaleiksi’. Pane kastike kattilaan ja keitä sitä kasaan kun revit possua. Pane revitty liha takaisin kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Kuumenna.
5. Nauti nyhtöpossu juuri paistetun ciabattaleivän välissä. Tarjoa lisukkeeksi amerikkalaista kaalisalaattia eli coleslawta.
Nyhtöpossun ohjeen otin Kotiliedestä.
1,5 kg kasleria
(merisuolaa)
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
tähtianista
3 piparkakkua
amerikkalaista savunmakuista grillikastiketta
1. (Hiero merisuola lihan pintaan ja anna suolaantua huoneenlämmössä 1-2 tuntia.)
2. Laita liha kannelliseen uunivuokaan. Kuori ja viipaloi sipuli sekä valkosipuli ja asettele viipaleet pataan lihan ympärille. Heitä pataan muutama tähtianis.
3. Mausta grillikastike murskatuilla piparkakuilla. Lisää grillikastiketta pataan niin, että se peittää sekä lihan että sipulit. Laita kuumaan uuniin ja jatka kypsentämisestä kansi päällä 100 asteisessa uunissa 6-8 tuntia.
4. Nosta liha kastikkeesta ja anna sen jäähtyä puoli tuntia. Revi liha kahdella haarukalla ’riekaleiksi’. Pane kastike kattilaan ja keitä sitä kasaan kun revit possua. Pane revitty liha takaisin kastikkeeseen ja sekoita hyvin. Kuumenna.
5. Nauti nyhtöpossu juuri paistetun ciabattaleivän välissä. Tarjoa lisukkeeksi amerikkalaista kaalisalaattia eli coleslawta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti