tiistai 24. kesäkuuta 2025

Vegaaniset pinaattiletut

  • 150 g pakastepinaattia
  • 2,5 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl kaurahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1/4 – 0,5 tl suolaa
  • 4,5 dl soija- tai kauramaitoa
  • 2 tl rypsiöljyä + öljyä paistamiseen
  • puolukkahilloa tarjoiluun  
  1. Sulata pinaatti esimerkiksi mikrossa.
  2. Sekoita yhteen jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe ja suola.
  3. Lisää kaura- tai soijamaito ja öljy sekä pinaatti. Sekoita huolellisesti.
  4. Anna taikinan vetäytyä noin 15 minuuttia.
  5. Kuumenna lettupannu ja lisää pannulle öljyä. Kaada lettupannun koloihin taikinaa ja paista melko kuumalla pannulla kunnes pinta on hyytynyt. Käännä letut ja paista vielä tovi toiselta puolelta.
  6. Voit paistaa vohveleita vohveliraudalla. 
  7. Tarjoa pinaattiletut puolukkahillon kanssa. 

Ohje on lainattu  Chocochili -blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti