tiistai 24. kesäkuuta 2025

Nyhtökauracurry

  • 1 pkt (250 g) nyhtökauraa (nude) tai esim. härkistä
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynttä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • öljyä paistamiseen
  • 2 rkl keltaista currytahnaa
  • 2 tl garam masalaa
  • 1 tlk (400 g ) tomaattimurskaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 3 kaffirilimetinlehteä
  • 1/2 limetin mehu
  • 1/2 tl suolaa

Lisäksi

  •  tuoretta korianteria
  •  riisiä tai ohraa
  •  cashewpähkinöitä 
  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuori ja raasta inkivääri.
  2. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muuama minuutti. Lisää valkosipuli ja inkivääri ja paista vielä pari minuuttia. Lisää currytahna sekä kuivamausteet ja paista vielä hetki. Lisää tomaattimurska, kookoskerma ja kaffirilimetin lehdet. Sekoita. Kuumenna kiehuvaksi ja anna hautua hiljalleen välillä sekoitellen noin vartin verran.
  3. Nouki kaffirilimetin lehdet kastikkeesta. Lisää nyhtökaura ja kuumenna. Mausta curry suolalla sekä limetinmehulla. Tarkista maku.
  4. Tarjoa nyhtökauracurry keitetyn riisin tai ruokakauran sekä korianterin ja cashewpähkinöiden kera.

Ohje on lainattu Vegeviettelys sivustolta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti