300 g punajuuria
öljyä ja suolaa paahtamiseen
1 tlk / 230 g kikherneitä
2 rkl säilykekikherneiden lientä
2 rkl vaaleaa juoksevaa tahinia
1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
½ dl vettä
¼ dl sitruunan mehua
1 pieni valkosipulinkynsi
suolaa
- Kuumenna uuni (200°C). Kuori ja paloittele punajuuret. Levitä punajuuret uunipellille leivinpaperin päälle ja pyörittele öljyssä. Mausta kevyesti suolalla. Paahda punajuuret pehmeiksi (aika riippuu punajuurilohkojen koosta, mutta noin 20-30 minuuttia).
- Ota talteen 2 rkl kikherneiden säilykelientä. Huuhtele ja valuta kikherneet. Sekoita sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa yhteen kikherneet, punajuuret, kikherneiden säilykeliemi ja kaikki loput aineet. Lisää vettä, öljyä ja sitruunamehua maun mukaan kunnes hummuksen koostumus on sopiva.
- Levitä hummus lautaselle ja koristele saksanpähkinöillä, sumakilla, timjamilla ja öljyllä.
Alkuperäinen ohje Chocochili.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti